2024. 10. 09.

Seiko 5 Sports Yuto Horigome Limited edition, egy stílusos bajnok

 

Újra egy olyan modell érkezik, amely a Seiko és a sport örök kötődését erősíti. A fiatal japán gördeszkás, Yuto Horigome stílusában készült el a Seiko 5 Sports kollekció limitált modellje, egy érdekes összeállítás egy nem mindennapi sportolónak.

Yuto Horigome, a gördeszka és az olimpia

Yuto Horigome neve nem cseng ismeretlenül a sportot kedvelők és az olimpiákat követők előtt, hiszen a WSR (World Skateboarding Ranking) hivatalos világranglistáján jelenleg a hatodik helyet foglalja el, és ő volt az első olimpiai bajnok a világon gördeszkázásban - tette mindezt ráadásul a hazájában, a 2020-as nyári olimpián Tokióban, majd a címét sikeresen megvédte a 2024-es párizsi játékokon is.

 

 

A sportág érdekessége a japán erőfölény, az első olimpiára nevező 80 gördeszkás közül 10 indult Japán színekben, és a 4 kategória aranyérmeiből hármat el is hoztak. A WSR világranglistájának első hat helyén jelenleg 5 japán versenyzőt találunk, mindössze egy amerikainak sikerül bejutni a negyedik helyre.

 

 

A sikeres életút nem véletlenül indult, Yuto édesapja, Ryota Horigome is a sportág jeles képviselője volt, elmondása szerint a fia előbb tanult meg gördeszkázni, mint járni. A fiatal Yuto 7 éves korától kezdve módszeresen edzett és tanult a legnagyobbaktól, majd 16 évesen Kaliforniába költözött, és ott gyakorolt egész évben - az olimpikonok életútja mindig kihívásokkal és gyakorlással, edzéssel teli, de ahogy Yuto is megmutatta, a kitartó munka komoly eredményeket hoz.

Seiko 5 Sports SRPL31, a bajnok stílusában

 

 

Az új Seiko 5 Sports modell, az SRPL31 tervezésekor Yuto azt a stílust kereste, ami közel áll hozzá, így vintage hatású lett az óra. A matt és polírozott felületek és a fekete, krokodilbőr mintázatú bőrszíj a különleges színhatású számlappal sajátos stílust képvisel.

A számlapon feltűnik egy logó, ami a Horigome család címere.

 

 

Ennek Yuto Horigome elmondása szerint az a jelentősége, hogy amikor az Egyesült Államokban készül a versenyekre, sokszor van egyedül, távol a családjától, és ez a címer az, ami mindig összeköti velük, ezért tartotta fontosnak, hogy rákerüljön.

 

 

A számlap különlegessége, hogy a strukturált felülete mellett egy kifelé sötétedő, úgynevezett vignettált hatást is kapott, ami így együtt ritkaság, és a barna tónusú színvilága sem mindennapos. A field stílusban készült beosztása kontrasztos, jól olvasható, ami egy sportolónak szintén fontos lehet, a fekete dátumtárcsa pedig kiegészíti az összképet.

 

 

Az óra hátlapja üvegbetéttel készült, ahogy ezt a Seiko 5 Sports field modelleknél már megszokhattuk, ennél a limitált kiadásnál azonban az üveg is kapott egy barna színű festést, és megtaláljuk itt is a Horigome családi címert nagyban, illetve a 4000 darabos limitált kiadás egyedi sorszáma is bele van gravírozva minden egyes darabba.

 

 

Különleges modellhez különleges csomagolás jár, így a Seiko 5 Sports SRPL31K1 Yuto Horigome limited edition kiadás egy saját díszdobozt is kapott az olimpikon tiszteletére.

 

 

Az óra érkezését 2024 novemberére várjuk, az ára 169.000 Ft lesz

Seiko 5 Sports SRPL31K1 Yuto Horigome limited edition technikai adatok

Seiko 5 Sports SRPL31K1 - megnézem az óra adatlapját ››››

 

SRPL31K1 - az óra érkezését 2024 novemberében várjuk, az ára 169.000 Ft  lesz

 

  • Kaliber: 4R36
  • Járástartalék: 41 óra
  • Tok átmérő: 39.4 mm
  • Tok vastagság: 13.2 mm
  • Tok anyaga: nemesacél
  • Szíj anyaga: borjúbőr
  • Óraüveg: Hardlex
  • Vízállóság: 10 Bar
  • Limitált kiadás darabszáma: 4000 db

TOVÁBBI CIKKEK