2024. 09. 22.

Presage Cocktail Time újdonságok - Tokiói koktélok éjjele

 

A Seiko Presage kollekciójának alapja a Cocktail Time sorozat, a Presage név ennek köszönheti ismertségét és elismertségét világszerte. Újabb két limitált kiadású darabbal bővül most a kollekció, ismét egy Star Bar koktél adta az alapot, a minőségi összetevőket pedig újra a Seiko rázta, nem keverte szakszerűen - érkezik a Tokyo Night-Time koktélok által inspirált páros modell női és férfi változata.

Koktélok, tokiói éjszakák és a Star Bar

Tokió pezsgő éjszakai életében fontos szerepet töltenek be a klasszikus bárok, koktélokkal és sajátos hangulattal elvarázsolva a vendégeket.

Több, mint két évtizeddel ezelőtt nyitotta meg Ginzában, Tokió központjában Hisashi Kishi a Star Bar-t, és keveri a koktélokat esténként a pult mögött olyan díjak birtokában, mint a International Bar Association világbajnoki címe vagy a valaha volt legfiatalabb győztese a nemzeti Scotch koktél bajnokságnak, de mint a Japán Bartender Szövetség egyik vezetője, ő jegyzi a szövetség receptkönyvét is.

 

 

Nem véletlen hát, hogy a Seiko a 2010-es évek óta a Star Bar koktélokat választja a Presage Cocktail Time sorozatának alapjául, a színösszeállítások minden alkalommal egy-egy koktélból inspirálódnak, ahogy a most érkező két új modellnél is.

Presage Cocktail Time Star Bar limited edition SRE015J1 és SRPK93J1, éjszakai hangulatban

 

 

A két újdonság valójában egy páros modell, Hisashi Kishi “Tokyo Night-time” koktéljának karóra formában történő megjelenítése női és férfi változatban, apró, mégis fontos különbségekkel.

Ahogy minden Cocktail Time modellnél, úgy most is a számlapon jelenik meg az inspiráló koktél színvilága. A különleges, egyedi mintázatú számlapok színe a “Tokyo Night-time” koktél színét adja vissza a pohárban, a fényviszonyoktól függően világosabban a közepén és sötétebb tónusokkal a szélein.

 

 

A sötétszürkés színben játszó számlappal szép kontrasztot alkotnak az arany színű indexek, mutatók és a kicsit vintage hangulatot sugalló fémkeret a dátumablak körül.

A sorozat jellegzetes elemei most is visszaköszönnek, a másodpercmutató egy koktélkeverőt mintáz, a mutatók is a megszokott formájúak és a középpont felé mutató, nyílhegy forma indexek is a legelső Cocktail Time modellek óta megtalálhatóak a számlapon, a negyedes indexek felülete recézett is.

 

 

 

SRE051J1 limitált kiadásban, csak stílusos hölgyeknek

 

A modellpáros női kiadása minden elemében stílusos. A mérete a klasszikus 30.3 mm, amelyhez 11 mm-es vastagság társul, köszönhetően a 2R05 mechanikus automata kaliber méreteinek.

 

 

Az óra legjellegzetesebb és egyben leginkább különleges része a Hardlex óraüvege, amelynek a belső része olyan metszést kapott, hogy első ránézésre egy kövekkel kirakott rámát láthatunk a számlap körül - stílusos és egyedi megoldás, és az SRE015J1 6000 darabos limitált kiadású modell saját díszdobozban érkezik.

 

 

SRPK93J1, a klasszikus Cocktail Time jegyekkel készült darab

A Cocktail Time sorozat egy jellegzetes darabja az SRPK93J1 modell, amely a megszokott stílusjegyeket ültette át a “Tokyo Night-time” koktél hangulatába. 

 

 

A női párjával egyező színben, számlap struktúrával és az arany színű részleteivel egyszerre elegáns és viselhető a hétköznapokban is, köszönhetően a nemesacél toknak és fémszíjnak, amellyel egyszerre lesz sportosan mindennapi, tartós és stílusos is, és valójában ezek a Presage Cocktail Time sorozat alapértékei máig.

 

 

Az SRPK93J1 természetesen egy mechanikus automata óra, ahogy a sorozat valamennyi tagja, és most is a jól bevált és sokat bizonyított 4R35 kalibert kapta.

 

 

Presage Cocktail Time Star Bar limited edition SRE015J1 és SRPK93J1 technikai adatok

SRPK93J1 Presage Cocktail Time Star Bar Limited Edition - megnézem az óra adatlapját ›››

 

SRPK93J1 - az óra érkezését 2024 októberére várjuk, az ára 223.000 Ft lesz

 

  • Kaliber: 4R35 mechanikus automata
  • Járástartalék: 41 óra
  • Tok átmérő: 40.5 mm
  • Tok vastagság: 11.8 mm
  • Tok anyaga: nemesacél
  • Szíj anyaga: nemesacél
  • Óraüveg: Hardlex kristály 
  • Vízállóság: 5 Bar
  • Limitál darabszám: 9000 db

SRE015J1 Presage Cocktail Time Star Bar Limited Edition - megnézem az óra adatlapját ›››

 

SRE015J1 - az óra érkezését 2024 októberére várjuk, az ára 262.000 Ft lesz

 

  • Kaliber: 2R05 mechanikus automata
  • Járástartalék: 41 óra
  • Tok átmérő: 30.3 mm
  • Tok vastagság: 11.0 mm
  • Tok anyaga: nemesacél
  • Szíj anyaga: nemesacél
  • Óraüveg: Hardlex kristály 
  • Vízállóság: 5 Bar
  • Limitál darabszám: 6000 db

TOVÁBBI CIKKEK