2024. 09. 11.

King Seiko KSK 6L színkavalkád

 

Évről-évre jelennek meg a mai, modern King Seiko modellek a 2020-as visszatérésük óta. A legendás forma szinte változatlan, a jellegzetes stílus ma is éppoly aktuális, mint a megjelenésekor volt, a minőség pedig örök. A King Seiko KSK tokformája a most megjelent három újdonságnál sem változott, a számlapok viszont ismét lenyűgözőek lettek, a színek és minták most a King Seiko gyökereit idézik fel.

King Seiko - a név kötelez

A hatvanas évekbeli, a Seiko berkein belül kialakult kisebb háziverseny eredményeképp született meg a King Seiko, amely akkor a Grand Seiko-val vette fel a versenyt. Bár akkor a Grand Seiko került ki győztesen a nemes küzdelemből, a King Seiko megszületett, és kiemelkedő minőségével és egyedi formájával csak arra várt, hogy eljöjjön az ideje.

2020-ban az idő elérkezett, és a király visszatért. A King Seiko kollekció a Seiko hierarchia csúcsára került, és ismét kiemelkedő darabok készülnek a jellegzetes formában, de immár a mai technika valamennyi lehetőségét kihasználva.

 

 

A KSK sorozat a King Seiko kollekción belül talán a legismertebb stílus, a szögletes tokfülek, az éles vonalak és a hatvanas éveket idéző fémszíjak első pillantásra könnyen felismerhetőek. A sorozat két fő irányvonala a 6R kaliberrel készült modellek és a felső kategóriás, rendkívül vékony kialakítású 6L “slimline” szerkezettel készülők, méretben pedig 36.1 mm-től 38.6 mm-ig választhatja ki mindenki magának a legmegfelelőbbet.

King Seiko KSK 6L újdonságok érkeznek, főszerepben a színek és minták

 

 

Három új King Seiko modell érkezik most, amelyek számlapjaikon a King Seiko gyökereire utaló színeket és motívumokat használnak.

A Seiko számlapjai híresek a részletes és sokszor igen különleges kidolgozottságukról, amellyel egy-egy történetet, helyszínt vagy természeti jelenséget mutatnak be, vagy miképp ezek az újdonságok, egy-egy történelmi korszakot, pillanatot.

 

 

Az új King Seiko SJE103J1, SJE105J1 és SJE107J1 modellek a King Seiko gyökereihez nyúlnak vissza, a számlapok színe és mintája Kameido szigetének jellegzetességeit idézik fel.

 

1937-ben a termelés növelése miatt a Seikosha óragyártó részlegét szétválasztották, és létrejött a Daini Seikosha, amelynek a fő gyára Tokió egy csöndes negyedében, Kameido szigetén jött létre. Érkezett a háború, és az egyre csökkent, majd 1945-re szinte teljesen eltűnt a karóra gyártás Japánban, ráadásul a háborúban a kameidói gyár is megsemmisült. Amíg az új gyárépület elkészült, négy külső területre tették át a gyártást ideiglenesen, majd 1949 végén, amikor Kameido újra teljes gőzzel termelni kezdett, a négy gyárból csak a Suwa-i maradt meg, és a többi már történelem.

 

 

 

A Kameido szigetén készülő King Seiko bőven meríthetett a sziget jellegzetességeiből, így a három modell számlapja a természet helyi jellegzetességeit mutatja be.

King Seiko KSK 6L SJE103J1 Garyu-Bai Red, a szilvafa virágának színében

 

 

Az SJE103J1 modell számlapja mélyvörösben játszik, amely a sziget jellegzetes szilvafáinak virágzásakor látható mindenütt. A szín mellett a számlap mintázata is ezt a témát követi, a kis virágminták a fény-árnyék játékával kiválóan láthatóvá válnak. A számlap színe a szélek felé sötétedik, szintén a fényviszonyoktól függően a közepén szinte élénkvörössé tud válni, míg a széleken szinte feketébe hajló sötétvörössé.

 

 

A King Seiko KSK modellek hátlapja tömör, és az új King Seiko logó díszíti, amely az eredeti, pajzs formájú logó kissé modernizált változata.

King Seiko KSK 6L SJE105J1 Kameido Blue, a teknős jegyében

 

 

Az SJE105J1 modell számlapjának mintázata már feltűnt egy King Seiko modellen, a hatszögletű minta a teknős páncélját idézi fel. A magyarázata egyszerű, Kameido szigete a teknős-sziget, a sziget formája is erre utal és teknősök is élnek ott, így könnyen azonosítható velük.

 

 

Szintén sokat ad a fény-árnyék hatás a számlap megjelenéséhez, a mintákat is kiemelei és a kékes szín intenzitásához is sokat hozzátesz.

Az új King Seiko modellek fémszíja 7 részből áll, hajlékony és kényelmes, a tokhoz pedig a már korábban bemutatott modelleken is látható módon tökéletesen illeszkedik.

King Seiko KSK 6L SJE107J1 Tenjin-Fuji Violet, a lilaakác csodája

 

 

Az SJE107J1 modell a legkülönlegesebb a három újdonság közül, egyben a leginkább extravagáns megjelenésű. A Kameido szigetére annyira jellemző lilaakác különleges színét és a leomló virágfüzérek mintázatát is sikerült megörökíteni ezen a rendkívüli számlapon, az SJE107J1 egy igazán egyedi és különleges darab a fényviszonyoktól függően szinte szikrázóan világoslila színével.

 

 

Ahogy az eddigi King Seiko modelleken úgy az új órákon is megjelennek a legjellegzetesebb stílusjegyek - a dupla 12-es index a strukturált felületével, a rendkívül részletesen kidolgozott, jellegzetes formájú mutatók, a King Seiko logóval ellátott korona és az egyedi tokforma a síkokkal és élekkel kialakítva mind egyszerre teljesen mai, modern jegyek és a legszebb hagyományok őrzői is.

6L35 kaliber, a karcsúság záloga

 

Az új King Seiko modellek 10.7 mm-es vékonyságáért a 6L35 mechanikus automata kaliber felel, amely mindössze 3.7 mm vastag, mégis 45 órás járástartalékával és -10/+15 mp napi járáseltérésével kiemelkedik a mechanikus szerkezetek közül.

King Seiko KSK 6L SJE103J1, SJE105J1 és SJE107J1 modellek technikai adatai

 

King Seiko SJE103J1 - megnézem az óra adatlapját ››››

 

SJE103J1 - az óra érkezését 2024 októberére várjuk, az ára 1.345.000 Ft lesz

 

  • Kaliber: 6L35 mechanikus automata
  • Járástartalék: 45 óra
  • Tok átmérő: 38.6 mm
  • Tok vastagság: 10.7 mm
  • Tok anyaga: nemesacél
  • Szíj anyaga: nemesacél
  • Óraüveg: zafír kristály (tükröződésmentes bevonattal)
  • Vízállóság: 5 Bar

King Seiko SJE105J1 - megnézem az óra adatlapját ››››

 

SJE105J1 - az óra érkezését 2024 októberére várjuk, az ára 1.345.000 Ft lesz

 

  • Kaliber: 6L35 mechanikus automata
  • Járástartalék: 45 óra
  • Tok átmérő: 38.6 mm
  • Tok vastagság: 10.7 mm
  • Tok anyaga: nemesacél
  • Szíj anyaga: nemesacél
  • Óraüveg: zafír kristály (tükröződésmentes bevonattal)
  • Vízállóság: 5 Bar

King Seiko SJE107J1 - megnézem az óra adatlapját ››››

 

SJE107J1 - az óra érkezését 2024 októberére várjuk, az ára 1.345.000 Ft lesz

 

  • Kaliber: 6L35 mechanikus automata
  • Járástartalék: 45 óra
  • Tok átmérő: 38.6 mm
  • Tok vastagság: 10.7 mm
  • Tok anyaga: nemesacél
  • Szíj anyaga: nemesacél
  • Óraüveg: zafír kristály (tükröződésmentes bevonattal)
  • Vízállóság: 5 Bar

TOVÁBBI CIKKEK