2024. 06. 04.

Astron “Starry Sky” limitált modellek a horizonton

 

Két új modell érkezik a Seiko Astron kollekcióba, két limitált kiadás, amelyek a számlapjukon hirdetik az Astron GPS Solar technológia és a csillagos ég szoros kapcsolatát. Ismét különleges megjelenésűek a számlapok és a két legfrissebb Astron kalibert kapták az újdonságok, amelyek mindössze 1500 darabban készültek el.

Az Astron és a csillagok, a tökéletes párosítás

A Seiko Astron modellek és az égbolt kapcsolatát nem kell magyarázni, hiszen a legmodernebb technológiát képviselő Astron GPS Solar kaliberek lényegét a GPS műholdakkal való szoros kapcsolatuk jelenti.

 

 

Ezt a kapcsolatot jeleníti meg a két új modell, az SSH157J1 és az SSJ027J1 különleges kialakítású számlapja, amely több szempontból is feladta a leckét a japán mérnököknek.

A 3 dimenziós kialakítás geometriai formái csillagokat jelenítenek meg, éppen mintha a csillagos égbolt alatt állnánk - nem egyszerű feladat ez, ha egy solar panelt kell elhelyezni a számlap alatt.

 

 

Az áttetsző számlap halványkék színben játszik, és így egészen különleges színhatásokat kelt a fényviszonyoktól függően, és megadja a Seiko Astron modellekre jellemző mélységérzetet is a számlapra pillantva.

A két limitált, egyenként mindössze 1500-1500 darabban készülő óra két jellegzetes tokformával, más-más funkciókkal és két külön kaliberrel készült, így könnyebbé (vagy akár nehezebbé) téve a választást a kettő közül.

 

Seiko Astron “Starry Sky” SSH157J1 5X 5X GPS Solar Chronograph Limited Edition

 

 

A legfrissebb kaliber a Seiko Astron kollekciójában az 5X86 Solar Chronograph, amelyről itt írtunk már bővebben a megjelenésekor.

Az eddigiektől eltérő megjelenését a segédszámlapok elhelyezésének köszönheti, amelyek a hagyományos kronográf modellek kialakítását tükrözik, egy kis optikai trükkel pedig valódi klasszikusokat idéznek a 12 és 6 óránál elhelyezett segédszámlapok színeivel.

 

 

Maga a kaliber gyorsabb és kisebb energiaigényű, mint a korábbi Astron GPS Solar kaliberek, másodpercek alatt váltja az időzónákat egyetlen gombnyomásra, Dual Time funkciójával két időzóna követését teszi lehetővé és 1/20 másodperc pontosságú kronográf időmérésre is képes, így egyesítve magában a korábbi Astron kaliberek minden erényét.

A titán tok formája az 5X sorozaté, 43.3 mm-es átmérője és 13.4 mm-es vastagsága ellenére is rendkívül kényelmesen viselhető, köszönhetően a kisebb súlyának és az alacsonyabbra helyezett súlypontjának - sportos, mégis egész nap hordható.

 

 

A különleges anyagokból jutott a kerámia lünettára és a duplán domborított zafír kristály óraüvegre, amely a Seiko saját fejlesztésű “Super clear” bevonatának köszönhetően lenyűgözően tiszta képet ad a különleges számlapról.

Az SSH157J1 modell vízállósága, ahogy az Astron modelleknél megszokhattuk már 10 Bar, ami a mindennapokban megnyugtató érték.

Az óra 1500 darabban készült limitált modell, az érkezését 2024. júliusára várjuk.

 

Seiko Astron “Starry Sky” SSJ027J1 3X GPS Solar Limited Edition

 

 

Az Astron SSJ027J1 modell az Astron kollekció 3X családjába tartozik, a 3X62 kaliberrel készülő órák a Seiko Astron modellek jövőjét vetítik előre megjelenésükkel, ebben a cikkben olvashatsz róla bővebben.

 

 

A 3X62 kaliber kisebb méretét a hatékonyabb energiafelhasználásának és műholdas jelvételének köszönheti, a letisztult megjelenést pedig a különféle kronográf és dual time funkciók elhagyásának - arra ott az 5X sorozat.

A számlap az SSJ027J1 modellnél is a “Starry Sky” csillagos egének témáját követi, a kevesebb segédszámlap miatt talán még hangsúlyosabban megjelenítve azt.

 

 

A titán toknak és fémszíjnak köszönhetően a súlya mindössze 110g, amely a 41.2 mm-es átmérővel és a 12.0 mm-es vastagsággal párosulva egy verhetetlen kényelmet adó mindennapi órát eredményezett.

 

 

Ez a modell is mindössze 1500 darabban készült, és 2024 júliusában várható az érkezése.

 

Seiko Astron GPS Solar “Starry Sky” SSH157J1 és SSJ027J1 modellek technikai adatai

 

Seiko Astron SSH157J1 - megnézem az óra adatlapját ››››

 

SSH157J1 - az óra érkezését 2024 júliusára várjuk, az ára 1.050.000 Ft lesz

 

  • Kaliber: 5X83 GPS Solar Chronograph
  • Járástartalék: 6 hónap (energiatakarékos módban 2 év)
  • Tok átmérő: 43.3 mm
  • Tok vastagság: 13.4 mm
  • Tok anyaga: titán  (Super-hard coating bevonattal) 
  • Szíj anyaga: titán (Super-hard coating bevonattal)  
  • Óraüveg: zafír kristály (Super-clear tükröződésmentes bevonattal)
  • Vízállóság: 10 Bar
  • Limitált kiadás darabszáma: 1500

 

Seiko Astron SSJ027J1 - megnézem az óra adatlapját ››››

 

SSJ027J1 - az óra érkezését 2024 júliusára várjuk, az ára 900.000 Ft lesz

 

  • Kaliber: 3X62 GPS Solar
  • Járástartalék: 6 hónap (energiatakarékos módban 2 év)
  • Tok átmérő: 41.2 mm
  • Tok vastagság: 12.0 mm
  • Tok anyaga: titán  (Super-hard coating bevonattal) 
  • Szíj anyaga: titán (Super-hard coating bevonattal)  
  • Óraüveg: zafír kristály (Super-clear tükröződésmentes bevonattal)
  • Vízállóság: 10 Bar
  • Limitált kiadás darabszáma: 1500

TOVÁBBI CIKKEK