2024. 06. 19.

Marinemaster - új színekben a nagy visszatérő

A Marinemaster, mint a Seiko egyik legsikeresebb búvárórája a maga professzionális tudásával mindig velünk volt a megjelenése óta. A 2023-ban visszatért Marinemaster sorozat most két új taggal bővül, színesedik a kollekció egy klasszikus kék és egy új, zöldesszürke árnyalattal.

Új idők, új méretek és egy örök forma - Seiko Marinemaster 1965 Diver’s re-interpretation

Az 1965-ös év örökre nyomot hagyott az órák történelmében, a Seiko és egyben Japán első búvárórája azóta is meghatározza a búvárórák stílusát.

Nem csak egy stílus született akkor, de a minőség és megbízhatóság színvonala is a legmagasabb szintre lett állítva azzal a modellel. 1966-1969 között a japán antarktiszi kutatási expedíció tagjai viselték a létező legzordabb körülmények között, és ott ismét bemutatta a Seiko a világnak a japán óragyártás színvonalát.

 

A most érkezett sorozat immár a Prospex kollekción belül kapott helyet, ahová a neve és a professzionális specifikációi alapján is illik. 

A formát az eredeti, 1965-ös modell ihlette, a Marinemaster név pedig a búvárórák népes családjának felső kategóriájára utal.

 

 

A tokméret kompaktabb, mégis jól hozza a Marinemaster stílust, ám a 12.3 mm-es vastagságával a Seiko legvékonyabb olyan búvárórája, amely az ISO búváróra szabvány szerint készült úgy, hogy a hátlap is zafír kristály betétes kialakítású.

SJE117J1 “Green-water” Marinemaster 1965 Divers Re-interpretation

 

Megnézem az óra adatlapját SJE117J1 ›››

 

A két újdonság közül az SJE117J1 számlapja érdekes és ritka szürkészöld színt kapott, fekete búvárlünettával.

Maga a számlap mindkét (sőt valamennyi Marinemaster) modellen egy vízszintes mintázattal készül, ez a minta a hajók fedélzetének faborítására emlékeztet, és jól illik a Marinemaster tengerész témájához.

 

A széles indexek, a dupla 12-es index, a vastag mutatók mind a minél jobb leolvashatóságot segítik, miként a mutatók és indexek Lumibrite festése is, amely hosszan és erősen foszforeszkál a sötétben és a gyenge fényviszonyok között.

SJE119J1 “Blue-water navy” Marinemaster 1965 Divers Re-interpretation

 

Megnézem az óra adatlapját SJE119J1 ›››

 

Az SJE119J1 modell a fekete után az egyik legklasszikusabb színt, a tengerészkéket kapta, annyi különlegességgel, hogy ennél a modellnél nem csak a számlap, de a búvárlünetta is kékben játszik.

A tok a Seiko szuperkemény bevonatát kapta, így ennek és a zafír kristály óraüvegnek köszönhetően hosszan elláll majd a napi viseletből eredő karcoknak.

 

A korona és a lünetta kialakítása is olyan, amely akár vizes kézzel is használható, a korona természetesen menetzáras és a búvárlünetta csak egy irányba forgatható, elkerülendő éles helyzetekben a véletlenszerű visszaállítását.

6L37, a Seiko legvékonyabb mechanikus automata szerkezete

 

 

Valóban, a 6L37 kaliber a Seiko által valaha gyártott legvékonyabb mechanikus automata szerkezet, amely ráadásul a búvárórákban használva is elviseli a zord körülmények között fellépő erőhatásokat, és ennek a kalibernek köszönhető az új Marinemaster modellek 12.3 mm-es vastagsága, vagyis inkább vékonysága is.

Seiko Prospex Marinemaster SJE117J1 és SJE119J1 modellek technikai adatai

A két új Marinemaster modell érkezését 2024 júliusára várjuk, az áruk 1.340.000 Ft lesz.

 

Megnézem az óra adatlapját SJE117J1 ›››

 

SJE117J1 “Green-water” Marinemaster 1965 Diver’s reinterpretation

  • Kaliber: 6L37 mechanikus automata
  • Járástartalék: 45 óra
  • Tok átmérő: 39.5 mm
  • Tok vastagság: 12.3 mm
  • Tok anyaga: nemesacél (Super-hard coating bevonattal)
  • Szíj anyaga: nemesacél (Super-hard coating bevonattal)
  • Óraüveg: Zafír kristály, tükröződésmentes bevonattal
  • Vízállóság: diver’s 200m

 

Megnézem az óra adatlapját SJE119J1 ›››

 

SJE117J1 “Blue-water navy” Marinemaster 1965 Diver’s reinterpretation

  • Kaliber: 6L37 mechanikus automata
  • Járástartalék: 45 óra
  • Tok átmérő: 39.5 mm
  • Tok vastagság: 12.3 mm
  • Tok anyaga: nemesacél (Super-hard coating bevonattal)
  • Szíj anyaga: nemesacél (Super-hard coating bevonattal)
  • Óraüveg: Zafír kristály, tükröződésmentes bevonattal
  • Vízállóság: diver’s 200m

TOVÁBBI CIKKEK