2021. 06. 02.

Seiko 5 Sports Guccimaze limited edition - stílusból ötös

A Seiko 5 Sports kollekció stílusa kiteljesedett az indulása óta. A korábbi jól megszokott, klasszikus sportos vonal mellett megjelentek az elegáns, casual és street stílusok, és 2020-tól érkeztek az igazán egyedi, igazán japán életérzést hirdető modellek is. A most kiadott Seiko 5 Sports Guccimaze limitált kiadású órák is ezt a vonalat erősítik formabontó megjelenésükkel, az exkluzivitásukat pedig limitált darabszámaikkal.

Seiko 5 Sports, a legfrissebb kollekció

A Seiko 5 Sports modellek története színes. A korábbi vegyes palettát 2019-ben váltotta le immár önálló kollekcióként a ma ismert Seiko 5 Sports modellek sora. Már az indulásakor 27 különböző, mégis egységes megjelenésű modellből állt a kollekció, amely öt stílust ölelt fel:

  • Sports modellek a hagyományos, búváróra stílus kedvelőinek
  • Suits, a kicsit elegánsabb, néha kicsit vintage hatású modellekkel
  • Specialist a bőr-szilikon kombinációjú szíjakkal
  • Sense, egy igazán különleges textúrájú számlappal
  • Street, a modern nagyvárosi életérzést támogatva

A siker borítékolható volt, hiszen a tokforma az egyik legnépszerűbb Seiko búváróra legszebb hagyományait vitte tovább, és a siker nem is maradt el. A 100 méteres vízállóságért cserébe a könnyen és egyszerűen, kézzel felhúzható mechanikus automata kalibert kaptuk és üveg betétes hátlapot, melyen át láthatóvá vált a szerkezet működés közben is.

Seiko 5 Sports logo

Megújult a Seiko 5 Sports logó is, a Seiko hagyományait őrizve modernizálódott és fiatalodott a legújabb kollekcióhoz.

Seiko 5 Sports kollaborációk, együttműködések és limitált sorozatok

A Seiko 5 Sports kollekció a fiatalokat célozza legtöbb modelljével, azokat, akik érdeklődnek a hagyományos, mechanikus órák világa iránt, de mégis valami igazán modern és mai darabot fogadnak csak el.

Sokat segített ebben a Seiko japános nyitottsága a popkultúra iránt, melyre számos példa is született a kollekció megjelenése óta. 

A Seiko 5 Sports X Street fighter V. limitált kiadású hat modellje az egyik legsikeresebb japán videojáték szereplőit jelenítette meg, majd érkeztek a Seiko 5 Sports Naruto & Boruto limited edition darabok, melyeket az ikonikus anime szereplők fémjeleztek.

A 2021-es év elején lehetősége nyílt bárkinek tervezni egy új Seiko 5 Sports modellt, de a kollekció súlyát jól jelzi, hogy a Seiko 140 éves évfordulójára érkezett négy, egységes megjelenésű óra egyike is innen került ki.


Seiko 5 Sports Guccimaze limited edition, egy valódi limitált kiadás

A már emlegetett japán popkultúra japán fiatalok mindennapjainak része, rendkívüli népszerűségnek örvendenek a szigetország sajátos média termékei, az anime, a manga, a videójátékok, de teljesen egyedi zenei stílusok és képi világ is jellemzi ezt a színes, mozgalmas, dinamikus világot.

Guccimaze

Ennek a része és egyik jellegzetes képviselője a 32 éves japán designer, Guccimaze, vagy eredeti nevén Yuta Kawaguchi. A Mushashino művészeti egyetemen végzett designer sokáig dolgozott ügynökségen belül, majd 2018-ban a saját útjára lépett. Jellegzetes “Guccimaze” stílusa könnyen felismerhető, a 3D tipográfia éles, lendületes ívekkel és erős. dinamikus színekkel  dolgozik, a street art stílusához közelít. Miután a legnagyobb világmárkákkal együttműködve elismerést szerzett a japán design világában, 2021-ben elkészítette a Seiko 5 Sports kollekció két modelljét is úgy, ahogy csak Guccimaze láthatja azokat.

Seiko 5 Sports Guccimaze

A számlapot és a lünettát díszítő elemek a Seiko logójának betűiből készültek, miután a művész elemeire bontotta, majd saját nézőpontja szerint újjáépítette azokat. A színek és a formák egy sajátos. háromdimenziós összhatást adnak az SRPG65 modellen, és annak ellenére, hogy az SBSA13 modell különleges megjelenés éppen ennek az ellenkezője, mégis ugyanezt a látványt eredményezte.

Seiko 5 Sports Guccimaze

A fémszíj csatján feltűnik a Seiko 5 Sports “5” logója, szintén egy kicsit újragondolva a Guccimaze stílusban. A hátlap fontos stíluseleme a limitált kiadású Seiko 5 Sports modelleknek, és ez nincsen másképp ennél az óránál sem. A Seiko 5 Sports logót is újraalkotta Guccimaze, és a jellegzetes stílusban ez meg is jelenik az üveg hátlapon.

Seiko 5 Sports Guccimaze

Limitált kiadáshoz egyedi csomagolás jár, a dobozon újra feltűnik az “5” logó, és az úajraértelmezett Seiko 5 Sports logóból készült matricák is helyet kaptak benne - ez csak ezekhez a modellekhez elérhető.

Seiko 5 Sports Guccimaze

A két óra exkluzivitását emeli a darabszámuk is, az SRPG65 modell mindössze 1500 darabban készült, az ezüst színű SBSA13 pedig 300(!) darabos kiadás.

Seiko 5 Sports Guccimaze

SRPG65

Seiko 5 Sports Guccimaze

SBSA13

Seiko 5 Sports Guccimaze limited edition technikai adatok

  • 4R36 mechanikus automata kaliber (kézzel is húzható)
  • 41 óra járástartalék
  • Hardlex kristály óraüveg 
  • nemesacél tok és szíj 
  • 100m (10 Bar) vízállóság
  • tok átmérő 42.5 mm
  • tok vastagság 13.4 mm
  • súly: 170 g
  • SRPG65 1500 / SBSA13 300 darabos limitált kiadás egyedi díszdobozban

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK