2022. 06. 20.

A Grand Seiko SLGH005 elnyerte a Red Dot Design Award 2022 “Best of the best” díját!

Red Dot Design Award 2022

A megjelenése óta sikert sikerre halmoz, mind a szakma, mind a Grand Seiko rajongók körében. Az új Evolution 9 kollekció zászlóshajója eleganciájával és időtlen stílusával újra versenybe szállt és újra az élen végzett, az SLGH005 modell ezúttal a Red Dot Design Award 2022-es “Best of the Best” díját kapta meg.

2022 június 20-án eredményt hirdetett a világ egyik legrangosabb design versenyének zsűrije. A Red Dot Design Award a legrégebbi, 1954 óta kiosztott díj, amely a szakma és a közönség részéről is a legelfogadottabb fokmérője a minőségnek.

Az esseni székhelyű megmérettetés három kategóriában hirdet minden évben győzteseket, ezek a “Termék design”, amely a sorozatgyártásra kész termékek között keresi a legjobbakat (ebben a kategóriában nevezték a Grand Seiko SLGH005 modellt is), a “Brand és kommunikáció”, amely a márkák versenye és a “Design koncepció”, amely a legjobb ötletek és elképzelések stílusos tárháza.

A Termék design kategória, amelyben a Grand Seiko modellje is indult, 51 alkategóriában hirdet győztest a divatcikkektől a bútorokon át a legújabb elektronikai termékekig. Az a díj, amelyet 2022-ben a Grand Seiko SLGH005 modellje elnyert, minden kategória felett áll - ez a “Best of the Best”, a legjobbak legjobbika, amelyet az összes többi közül is kiemelkedő, formabontó és útmutató design kaphat csak meg.

A Grand Seiko SLGH modelljének tervezéséért házon belül Kiyotaka Sakai, Shinichiro Kubo és Kento Ito felelt.

A díj súlyát jól jelzi, hogy (hasonlóan a nemrég ugyanezzel az órával elnyert GPHG verseny zsűrijéhez) a zsűri 48 formatervezési szakértője 23 országból érkezett, így valóban elfogulatlanul és alaposan körül tudják járni, melyik nevező a legmegfelelőbb a Red Dot Design Award “Best of the Best” díjára.

A zsűri indoklása szerint a Grand Seiko SLGH005 modell "többdimenziós jellegével, valamint a fény és árnyék érzéki játékával sikeresen tükrözi a Grand Seiko filozófiáját. Különlegessége a nyírfára emlékeztető, strukturált számlap, amely a gyártás helyszínére utal. Az óra tipikus japán dizájnt testesít meg, amely eltér az európai vizuális mintáktól. A történelmi modell alapján az óra lenyűgöző fejlődésen ment keresztül, mégis változatlannak és korszerűnek tűnik".

Ami a terméktervezés díját illeti, minden egyes pályaművet kilenc kritérium alapján értékelnek, többek között az innováció mértéke, a funkcionalitás, a tartósság, valamint a szimbolikus és érzelmi tartalom alapján. Idén több mint 7900 terméket küldtek be a világ több mint 60 országából származó formatervezési szakemberek, vállalatok és szervezetek.

Tudj meg mindent a Grand Seiko SLGH005 modellről ide kattintva, vagy nézd meg a Seiko Boutique Budapest Youtube csatornáján a részletes bemutatónkat itt [link].

[UPDATE] Újabb modell kapott Red Dot Design Award díjat - Product Design díjas lett a Seiko Prospex SLA055J1 limitált kiadása

Red Dot Design award

A verseny folytatódott, és a cikk megjelenése után egy újabb örömhírt kaptunk - a Seiko Prospex 1968 Diver's Modern Re-interpretation Save the Ocean Limited Edition SLA055J1 modellt is érdemesnek találta a zsűri a díjazásra!

Mivel a "Best of the Best" díjból csak egy van, ez a modell a "Product design" díjat kapta, megérdemelten. 

Az 1300 darabos limitált kiadású Prospex modellről mindent megtalálsz ide kattintva, az egyik első Seiko búváróra legendás darabjának állít méltó emléket. A legszebb búváróra hagyományok alapján készült, mégis teljesen mai a technika, így a jól ismert és bevált forma ma is ugyanolyan kiemelkedő műszaki tartalmat rejt,mint tette azt 1968-ban, a megjelenésekor.

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK