2021. 09. 10.

Seiko Prospex Black Series újratöltve - a 2021-es limitált Monster, Tuna és Samurai modellek megérkeztek

A Seiko sikeresen kombinálja a legnagyobb sikereit egy-egy limitált kiadás erejéig. Nem történt ez másképp most sem, hiszen a három nagyágyú, a Seiko Monster, a Seiko Tuna és a Seiko Samurai önmagában is garancia a sikerre egy új modell érkezésekor, de most emeljük a tétet, és a szintén komoly népszerűségnek örvendő Prospex Black Series sorait erősítik az újdonságok.

Seiko Prospex Black Series, az éjszakai merülések világa

Aki közelebbről ismeri a víz alatti világot és a búvárkodás élményét, az jól tudja, mi a különbség egy nappali és egy éjszakai merülés között. Míg nappal a színek és a vízrétegeken átszűrődő napfény dominál, az éjszakai merülések világa sokkal misztikusabb ennél. A sötét, végtelen víztömeg körülveszi a búvárt, egyszerre megnyugtató és veszélyes, nem tudhatjuk, mi rejtőzik a sötét mélyben.

Seiko Prospex Black Series 2021 hero

Ezt a hangulatot hozza el a Seiko Prospex Black Series 2017 óta a mindennapjainkba, tökéletesen imitálva a sötétségben felbukkanó fényt, melyet az óceánban a búvár lámpája jelent, a Black Series modelleknél pedig a számlapon feltűnő narancssárga színű mutatók és indexek.

A kontrasztos színek még a megszokott búváróra számlapoknál is jobban, könnyebben leolvashatóvá teszik a Prospex Black Series órákat, a sötétben pedig a Seiko valamennyi búvárórájától megszokott erős, hosszan tartó fénnyel foszforeszkálnak, köszönhetően a saját fejlesztésű Lumibrite bevonatnak.

Seiko Prospex Black Series 2021 hero 2

Az új modellek a megújult formavilágú szilikon szíjjal érkeznek, természetesen a Black Series modellekhez illő fekete színben - a szíj karcsúsodott, de a korábbi extra erős kivitelben készül. Kényelmes mindennapi viseletet tesz lehetővé, könnyű, a legnagyobb nyári melegben és a hideg télben is egyaránt megállja a helyét.

Seiko Prospex SRPH11 “Samurai” Black Series limited edition

A 2004-ben megjelent Seiko Samurai modell annak ellenére is zajos siker volt az akkori időkben, hogy mindössze néhány évig gyártották az első kiadását. Sikerét mi sem mutatja jobban, mint az, hogy gyorsan megkapta a Samurai becenevet a rajongóktól, utalva ezzel az éles vonalakkal metszett tokformájára, más források szerint pedig az első híres fotóra, amelyen egy szamuráj kastéllyal a háttérben volt látható. 2016-ban aztán bejelentették a visszatérését, és 2017-ben a Baselworld óraipari kiállításon be is mutatták az új Samurai modellt, amely éppen olyan volt, mint az első modell, így a legenda folytatódott, és tart a mai napig is.

Seiko Prospex Black Series 2021 SRPH11 Samurai

A számtalan special edition és limited edition kiadást megélt óra most a Prospex Black Series csapat tagjaként jelentkezik, és a fekete külső igazán jól áll az egyenes vonalakkal határolt formának. A tok fekete “Super Hard Coating”, vagyis szuperkemény bevonatot kapott, a szíj pedig búvárórához méltón a Seiko extra erős és extra kényelmes szilikon szíja lett, fekete színben, fekete csattal és bújtatóval a tökéletes megjelenésért.

Seiko Prospex Black Series 2021 Samurai

A számlap matt feketéjén éles kontrasztot alkot az élénk narancs mutató és a narancsos színű indexek sora, ezen kívül csak a Seiko és a Prospex “X” logó található rajta, illetve a diver’s 200m ISO szabványnak megfelelő vízállóság jelölése és az “Automatic” felirat, mely természetesen a szerkezetére utal.

A szerkezet nem okoz meglepetést, a kategória és a modellcsalád bevált 4R35 kaliberét kapta, mely dátum komplikációval ellátva hosszan és megbízhatóan fogja mutatni az időt. A Prospex SRPH11 Black Series modell limitált kiadás, 8000 sorszámozott darabban készült, ami a népszerűségét tekintve azt jelenti, hogy nem lesz hosszabb ideig az üzletekben.

Seiko Prospex SRPH13 “Monster” Black Series limited edition

A több, mint egy évtizede megjelent modell, a Seiko “Monster” becenévre hallgató darab impozáns megjelenésének köszönheti nevét. A masszív, erőteljes forma ugyan a 2019-es visszatérésekor szelídült valamennyit, de mégis messziről felismerhető az aszimmetrikus tokforma, az egy darab nemesacélból elkészített tok és koronavédő együttese. A búvárlünetta kialakítása sem a megszokott, a vonalai folytatódnak a tok oldalán, így minden irányból jól felismerhető a Seiko Monster.

Seiko Prospex Black Series 2021 SRPH13 Monster

Az új, Prospex Black Series kiadás a színösszeállítása mellett az új szilikon szíjat is megkapta, hasonlóan a két másik újdonsághoz. Ezzel a szíjjal az óra súlya a korábbi fémszíjas változatok több, mint 200 grammos súlyához képest jelentősen csökkenhetett, így ennek a kiadásnak a 120 grammos tömege a kényelmes mindennapi viselet biztosítéka.

A szintén erre a modellre jellemző formájú, méretes korona menetzárral ellátva az egyik záloga a diver’s 200m vízállóságnak, a 4R36 jelű, naptár és dátum kijelzéssel ellátott kaliber pedig a megbízható működésnek. A Seiko Prospex SRPH13 Monster Black Series limited edition modell limitált darab, a 7000 számozott darab mindegyikének hátlapján megtalálható a gravírozott sorszám.

Seiko Prospex SNE577 “Tuna” Black Series limited edition

Ismét egy legenda, egy (megérdemelt) becenév, egy egyéni forma és egy kiemelkedő minőségű szerkezet. Az óra legjellegzetesebb ismertetőjegye a semmivel össze nem téveszthető formája, melyről a becenevét is kapta. A konzervdobozra emlékeztető forma és a búváróra volta miatt nevezték el “Tuna”-nak, melyet ma már büszkén visel, hiszen ez az egyediségének legfontosabb jele.

A nagy méretű tokot körülvevő tokvédő gyűrű és a robosztus kialakítás együtt adják az elpusztíthatatlan érzést, melyet csak fokoz a 46.7 mm-es átmérője és a 11.8 mm-es vastagsága - komoly darab komoly csuklóra. Ennek ellenére a mindössze 96 grammos súlya és az extra erős szilikon szíja miatt  is kényelmesen viselhető a mindennapokban, a szintén a megjelenése óta tartó népszerűségét is ezeknek köszönheti.

Seiko Prospex Black Series 2021 SNE577 Tuna

A Prospex SNE577 Tuna Black Series modell a méltán elismert Seiko V157 solar kvarc kalibert kapta, mely amellett, hogy egy teljes feltöltéssel akár 10 hónapon át képes mutatni a pontos időt, ezt mindössze havi 15 másodperces járáseltéréssel teszi, ami kimagasló érték.

A Prospex SNE577 modell is limitált mennyiségben elérhető, mindössze 5000 darab készült belőle, így várhatóan ez az óra sem sokáig lesz a polcokon.

Seiko Prospex Black Series limited edition SRPH11 Samurai, SRPH13 Monster és SNE577 Tuna technikai adatok

  • 4R35  mechanikus automata kaliber SRPH11 41 órás járástartalékkal
  • 4R36 mechanikus automata kaliber SRPH13 41 órás járástartalékkal
  • V157 solar kvarc kaliber SNE577 10 hónap járástartalékkal
  • Hardlex óraüveg nemesacél, menetes hátlap
  • nemesacél tok és hátlap
  • extra erős szilikon szíj
  • diver’s 200 m vízállóság
  • tok átmérő 43.8 mm SRPH11 / 42.4 mm SRPH13 / 46.7 mm SNE577
  • tok vastagság 13.4 mm SRPH11 / 13.1 mm SRPH13 / 11.8 mm SNE577
  • 8000 darabos limitált kiadás SRPH11
  • 7000 darabos limitált kiadás SRPH13
  • 5000 darabos limitált kiadás SNE577
  • egyedi díszdoboz valamennyi modellhez

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK