2021. 07. 16.

Seiko Custom Watch Beatmaker eredményhirdetés és egy ismerős újdonság

A Seiko már többször bizonyította, mennyire fontos neki a vásárlók, rajongók és gyűjtők véleménye. A 2020-ban indított kezdeményezése, a Seiko Custom Watch Beatmaker megmozgatta az órás világot, és most ennek az eredménye érkezett egy új, limitált kiadású modell képében. Ha ismerős lenne valahonnan, az talán nem a véletlen műve.

Seiko Custom Watch Beatmaker - tervezz magadnak egy órát!

2020 októberében egy szokatlan kezdeményezés volt a Seiko Custom Watch Beatmaker projekt. Korábban nem volt megszokott az órák világában, hogy bárki tervezhet egy neki tetsző összeállítású órát, és ha ez találkozik a Seiko rajongók tetszésével is, akkor a gyár el is készíti.

A projekt mégis megszületett, és a résztvevők nagy száma azt bizonyítja, van igény a párbeszédre és a proaktív közreműködés lehetőségére. Mintegy 48.000 órát terveztek meg és töltöttek fel a résztvevők, és a leadott 16 millió szavazat felét egy modell kapta, amely az ígéretnek megfelelően gyártásba is került, és 2021 augusztusában megkezdődik az értékesítése is.

Az új modell az SRPH19 referenciaszámot kapta, és mindössze 2021 darab készül belőle, így várhatóan igen rövid idő alatt gazdára talál valamennyi.

SRPH19 - hogyan készült az új modell?

A Seiko ismét egyesítette a közösség erejét a 140 éves tapasztalatával az óragyártásban, és egy különleges online felületen kérte a rajongókat, tervezzék meg a számukra kedves Seiko 5 Sports modellt. 

Az óra 5 legfontosabb összetevőjének színeit választhatták ki a tervezésben részt vevők, melyek a következők voltak:

  1. lünetta betét
  2. számlap
  3. mutatók
  4. tok
  5. szíj

A variációk száma igen nagy volt, a tervezés folyamata pedig egyszerű, ráadásul a Seiko Custom Watch Beatmaker oldal a hangulatot is garantálta, ezt 8 sikeres japán DJ 32 friss zenéje biztosította.

A teljes folyamatot ebben a cikkben elolvashatod: Seiko Custom Watch Beatmaker 2020 - tervezz nekünk egy órát! - Seiko Boutique

Ismerős összeállítás és egy legendás Seiko modell

Ha a győztes modellt nézve ismerősnek tűnik, az talán nem véletlen. A Seiko 6139 volt az első automata oszlopkerekes kronográf vertikális kuplunggal, mely sorozatgyártásba is került (bár korábban már több gyártó is fejlesztett hasonló megoldásokat).

A hírnevét emelett egy különleges utazásának is köszönheti, hiszen 84 napot töltött az óra a világűrben William Reid Pogue ezredes csuklóján 1973-ban.

A piros-kék betétes (közismert nevén csak “Pepsi”) lünetta, az arany számlap olyan jellegzetes megjelenést ad az órának, mely azóta is népszerű és keresett design, így ezért is lehetett, hogy éppen erre az összeállításra szavaztak a legtöbben.

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK