Oldal kiválasztása
Főoldal/Aktualitások/Hír/A Grand Seiko órája nyerte a GPHG 2022 Chronometry díját!

A Grand Seiko órája nyerte a GPHG 2022 Chronometry díját!

2022. november 23.

2022. november 10-én tartották a Grand Prix d’Horlogerie de Genève (GPHG) díjátadó ünnepséget Genfben, a Théatre du Léman-ban. A 30 tagú zsűri idén 15+5 kategóriában díjazta a legjobb órákat. A Grand Seiko Kodo Constant-force Tourbillon kiemelkedő teljesítményével, hihetetlen pontosságával a Chronometry díjat érdemelte ki, amely az Óra-Oscarnak is nevezett eseményen a legpontosabb órának járó elismerés.

Grand Seiko Kodo Constant-force Tourbillon

A Grand Seiko Kodo Constant-force Tourbillon a Grand Seiko és a világ első olyan szerkezete, amelyben a constant-force mechanizmus és a tourbillon megoldás egy tengelyen, együtt mozogva dolgozik. Az óra középpontjában egy egyedülállóan innovatív szerkezet, a 9ST1 kaliber áll, amely az óratörténet során először ötvözi a turbillont és a constant-force mechanizmust egyetlen egységként, egyetlen közös tengelyen. Az óra a Kodo (japánul „szívverés”) nevet kapta, a két mechanizmus egyedi mozgása és az általa keltett ritmus hangja után. A billegő hangja megfűszerezve a constant-force mechanizmus jellegzetes kattanásaival különlegesen egyedi, semmivel össze nem téveszthető hanggal látja el a modellt. Kattints ide, és tudj meg mindent a Grand Seiko Kodo óráról!

Az alkatrészek gondos, kézi megmunkálásának és összeszerelésének köszönhetően az óra szerkezete a Grand Seikora jellemző, visszafogott csillogással kápráztat el, a tok pedig platinából és titániumból készült, hogy az óra szépsége  valóban sokáig megmaradjon.

A díjat Akio Naito, a Seiko Watch Corporation elnöke és a Grand Seiko szerkezetek tervezője, Takuma Kawauchiya vette át. A díj átvételekor Akio Naito őszinte köszönetét fejezte ki a zsűrinek az órát tervező és készítő szakemberek munkájának elismeréséért.

Ismerd meg az órát!

Fedezd fel az óra adatlapját, és nézd meg videónkat, amelyben mindent megtudhatsz a modellről!

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában, és segítség kellene a döntéshez? Annak érdekében, hogy könnyebben boldogulj, összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
+
Összehasonlítás